Now Reading
Manatees in Florida – the best places to spot them!

Manatees in Florida – the best places to spot them!

Manatees in Florida, the best places to spot them!

Manatees in Florida

Everything you need to know about Manatees in Florida

You can spot these friendly and curious giants in the wild in Florida. The Manatees skin is comparable to an Elephant, yet it lives in the sea. There are several places in Florida where you can spot the Manatees in the wild. Curious? Read on!

The manatee

De manatee, ofwel zeekoe, is een plantenetend zoogdier dat in het water woont. Ze komen nooit aan land en eten vooral planten, zo’n 70 kilo per dag. Ze zien er enigszins lomp uit, hebben een gespleten bovenlip, een behaarde en gerimpelde kop en verder zijn ze kaal. Ze zijn het nauwst verwant aan de olifant. Ze leven vooral in de buurt van de kust of zelfs in zoetwater. Er zijn op dit moment nog vijf soorten zeekoeien die naast Florida, ook in de Amazone, West- Afrika, Azië en in de buurt van de zee van Ochotsk voorkomen. Een zeekoe kan tussen de 300-500 kilo wegen en is ongeveer 3 meter lang. Ze zwemmen het liefst in warm water van rond de 20 graden.

A Manatee in Florida
A Manatee in Florida
A Manatee swimming and eating in Florida

Etiquette bij het bekijken van manatees

Manatees worden helaas met uitsterven bedreigd. Dat je ze in het wild in Florida kunt bekijken is gelukkig nog steeds mogelijk. Echter zijn er een paar regels om in je achterhoofd te houden.

  • Bekijk de manatees, aai ze vooral niet
  • Niet voeren
  • Ga ze niet achterna in het water
  • Maak geen lawaai wanneer je in de buurt bent
  • Zie je een groep manatees zwemmen? Zorg dan dat je ze niet afsnijdt

Lees meer over hoe Hey!USA omgaat met dier en mens.

Close up manatee
De bekende snorharen van de zeekoe

Locaties in Florida om manatees te bekijken

1.

Three Sister Springs - Crystal River

Thee Sister Springs is het grootste verblijf in de winter voor manatees. Het is een goede plek om de zeekoeien in het echt te bekijken. In de wintermaanden kun je de manatees bekijken vanaf het uitkijkpunt. In de zomermaanden zijn er vaak nog zo’n 30 zeekoeien te vinden. Er zijn strikte regels in het gebied, maar er zijn mogelijkheden om ze van dichterbij te bekijken. Zo kun je zwemmen, kajakken en kanoën met zeekoeien, wel onder begeleiding.

A Manatee in the Crystal River at Thee Sister Springs
A Manatee in the Crystal River at Thee Sister Springs
Manatees at the Blue River Spring State Park
2.

Blue River Spring State Park - Orange City

Het Blue River Spring State Park is een populaire plek in Florida om manatees te zien. Je vindt het 2600 hectare grote Blue River Spring State Park net boven Orlando in Orange City. In de wintermaanden, tussen november en maart, is het een toevluchtsoord voor de zeekoeien. Je kunt ze zien vanaf de boulevard die door het Blue River Spring State Park loopt. Aan deze promenade vind je direct ook informatie over de manatees. Zwemmen met manatees is hier niet toegestaan.

3.

Lee County Manatee Park - Fort Myers

Tussen november en maart komen de manatees aan in het Lee County Manatee Park in Fort Myers. Het water in dit gebied is warm vanwege een voormalige energiecentrale. Vanaf een observatieplatform kun je de manatees bekijken. Doordat de wateren hier ondiep zijn, kun je de zeekoeien goed zien. In het Lee County Manatee Park kun je wandelen en ondertussen meer te weten komen over manatees en andere dieren die in het park leven.

Lee County Manatee Park in Fort Myers
Lee County Manatee Park in Fort Myers
Tampa Electric Manatee Viewing Center
4.

Manatee Electric Viewing Center - Tampa

Het Tampa Electric Manatee Viewing Center is een reservaat voor zeekoeien. Het biedt hulp aan manatees om in een beschermde omgeving te broeden en leven. Via tentoonstellingen kom je meer te weten over de lamantijn en zijn leefgebied. Naast zeekoeien kun je hier ook meer informatie krijgen over het Big Bend Power Station. Op een milieuvriendelijke manier wordt hier stroom opgewekt voor de gemeenschap.

5.

Seaworld Orlando

Mocht je in het wild minder geluk hebben, dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan SeaWorld in Orlando. Hier bevindt zich een rehabilitatiecentrum voor manatees. Het is de plek waar manatees die in het wild in problemen zijn gekomen worden opgevangen. De populatie zeekoeien in Florida heeft het helaas lastig vanwege een gebrek aan voedsel. Wanneer er wees-zeekoeien zijn of problemen met volwassen zeekoeien, dan worden ze opgevangen in SeaWorld.

Manatees at SeaWorld in Orlando
Manatees at SeaWorld in Orlando
A Manatee in the Crystal River at Thee Sister Springs

Extra tip: Zwemmen met manatees

Boek deze 3 uur durende bucketlist ervaring

Altijd al eens willen zwemmen met manatees? Bij Crystal River kan het. Met deze excursie zwem je tussen de zeekoeien in Florida

  • Maximaal 6 personen
  • 3 uur
  • Inclusief begeleiding

VANAF

€79,-

per persoon

Affiliate marketing

Hey!USA participates in several affiliate programs, as we'd like to offer full transparancy, this means that Hey!USA receives commisions based on links of attractions, hotels, tickets, airlines and retail.

 

© 2023 Hey!USA is a Byebye Media brand

All Rights Reserved Hey!USA B.V.
Hey!USA, the Hey!USA logo and NWYRK are trademarked Byebye Media brands in the Benelux. 

Scroll To Top